Återkallelsen gäller X-tra Nötfärs, Coop Nötfärs, Coop Fläskfärs och Coop Blandfärs, samtliga med produktionsdag 16 januari 2013.
Rutinmässig stickprovskontroll av mald köttfärs har visat på förekomst av salmonella i köttfärs med råvara från Irland. Enligt Livsmedelsverkets rekommendationer och som en säkerhetsåtgärd, återkallar Coop samtliga produkter som producerats denna dag på samma produktionslinje.
Varumärke | Benämning | Vikt | Bäst före dag |
X-tra | Nötfärs 15-20% | 2000 g | 2013-01-23 |
X-tra | Nötfärs 10% | 2000 g | 2013-01-23 |
X-tra | Nötfärs 10% | 1000 g | 2013-01-23 |
Coop | Nötfärs 10-12% | 1000 g | 2013-01-24 |
Coop | Nötfärs 10-12% | 2000 g | 2013-01-24 |
Coop | Nötfärs 16-18% | 2000 g | 2013-01-24 |
Coop | Fläskfärs 23% | 1000 g | 2013-01-24 |
Coop | Blandfärs 20% 50/50 | 1000 g | 2013-01-24 |
Coop | Blandfärs 20% 50/50 | 2000 g | 2013-01-24 |
Coop beklagar det inträffade. Kunder som har aktuell produkt kvar hemma ombeds lämna tillbaka den i närmaste Coop-butik.
Salmonellabakterier dör vid upphettning till minst 70 grader.
Källa: Coop