Samarbetet med Leif Mannerström är en del i SJs inriktning på ökad resenärsservice.
– Nu höjer vi kvaliteten ytterligare ett steg. Trerättersmenyerna är uppskattade och viktiga för våra resenärer, säger Jan Olson, direktör för SJ Affärsutveckling.
Råvarorna är A och O för Leif Mannerström. Fisken är förstås fångad i rätt vatten och kycklingen svensk. Totalt har Mennerström tagit fram sex unika menyer som erbjuds enligt ett rullande schema till SJs resenärer i första klass.
Här är några exempel på varmrätter: Fläskfilé Stroganoff, Torsk med pepparrotssås, Kyckling med curry, Pestobakad lax, Köttbullar med potatispuré och Biff à la Lindström. Till menyerna har SJ i samarbete med vinexperten Jens Dolk tagit fram ett sortiment av passande ekologiska viner.
Bilden: Stjärnkocken Leif Mannerström från Göteborg och hans nykomponerade trerättersmenyer är SJs nya vapen för att öka servicen till X 2000-resenärerna. Här visar Leif upp ett smakprov tillsammans med tågvärden Anette Winqvist från Göteborg.
Källa: SJ AB