Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Göransson försvarar de svenska färgerna

Efter en rad knappa hemmaförluster blev det äntligen en blågul viktoria på centercourten i Kungl. Tennishallen under onsdagen när André Göransson och Sem Verbeek från Nederländerna avancerade till kvartsfinal i dubbelturneringen av BNP Paribas Nordic Open.

André Göransson var glödhet framme vid nät i segermatchen mot Rafael Matos och den forne världsettan Marcelo Melo. Göransson/Verbeek vann med 7-6 (7-3), 6-3 och möter härnäst de regerande Wimbledonmästarna Harri Heliövaara och Henry Patten.

– Jag har varit lite sjuk, så hade inte så mycket energi idag. Spelet var ändå bra och det är möjligt att det gjorde att jag kunde spela mer avslappnat. Nästa match är på fredag och jag är glad att få den extra vilodagen. Det blir naturligtvis en tuff match, men vi känner båda väl och vet vad som är att vänta, kommenterar den 30-årige skåningen.

Den svenska segern var efterlängtad efter gårdagens knappa hemmaförluster. Elias Ymer var då oerhört nära att skrälla mot femteseedade Nicolas Jarry inför fullsatta läktare. Trots det massiva publikstödet och en ledning med set och break lyckades chilenaren krångla sig ur järngreppet.

Jarry räddade även en matchboll i det avgörande setets tiebreak och avgjorde fram till 2-6, 6-4, 7-6 (9-7) med en backhandvolley precis vid nätkanten. Storservaren från Santiago var i den omtalade situationen ytterst nära att vidröra Ymers planhalva med sin racket innan det att bollen hade studsat två gånger.

Leo Borg bjöd också på starkt motstånd mot svårspelade Alexandre Müller. Den 27-årige fransmannen kom undan med blotta förskräckelsen i det andra setet och vann till slut med 6-3, 7-6 (7-5). För Müllers del väntar nu tuffast möjliga motstånd i form av den förstaseedade världssjuan, Andrey Rublev.

Källa: BNP Paribas Nordic Open

Bild: André Göransson och Sem Verbeek är klara för kvartsfinal. Foto: BNP Paribas Nordic Open