Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

GöteborgsOperans stjärnsolister på turné i Västra Götaland – premiär i Skövde 15 augusti

Skövde, Strömstad, Mellerud, Herrljunga, Ale, Trollhättan och Ulricehamn. Där är turnéplanen för Scensommarkonsert där några av landets mest hyllade operasolister möter publiken på nära håll. Turnén pågår 15 augusti till och med den 3 september.

Snart åker GöteborgsOperan åter på turné i Västra Götaland med en underhållande Scensommarkonsert, fylld av operapärlor och ljuv musik. Arior och andra stycken ur den kommande säsongens repertoar på GöteborgsOperan blandas med sångarnas egna personliga favoriter. Carmen, Otello, Tosca, Madame Butterfly och Peter Grimes finns i titellistan och Beethoven, Wagner och Mozart bland kompositörerna.

Sångsolisterna är av främsta slag: sopranen Kerstin Avemo, är en konstnär med världen som arbetsfält som senaste säsongen på GöteborgsOperan både gjort en huvudroll i urpremiären Mytomania samt briljerat ensam på scenen i Schönbergs Pierrot lunaire.

Julia Sporsén är en av Sveriges mest hyllade sopraner just nu. För sin Norma på Folkoperan belönades hon med Svenska Dagbladets Operapris 2023, och denna säsong gör hon på GöteborgsOperan bland annat Desdemona i Otello och titelrollen i Tjajkovskijs Jolanta.

Tenoren Tobias Westman, med karriär både i Sverige och internationellt, har belönats med såväl Anders Wall- som Birgit Nilsson-stipendierna, samt i år: Jussi Björlingsällskapets pris. 2024/25 gör han på GöteborgsOperan roller i Otello, Peter Grimes och Teaterdirektören & Jolanta.

Barytonen Mats Persson har under många år i GöteborgsOperans fasta solistensemble hyllats för en lång rad roller, bland de senaste kan nämnas Sir Archie i Herr Arnes penningar, Scarpia i Tosca och titelrollen i Verdis Nabucco.

Vid Scensommarkonsert sitter Anders Ottosson vid pianot och dramaturg Göran Gademan, för många välkänd trippelmästare i SVT:s Kulturfrågan Kontrapunkt, guidar publiken genom konserten.


HELA TURNÉPLANEN:

Valhall, Skövde Kulturhus
Torsdag 15 augusti kl. 19.00

Strömstad kyrka, Strömstad
Lördag 17 augusti kl. 18.30

Kulturbruket på Dal, Mellerud
Söndag 18 augusti kl. 18.00

Kunskapskällans aula, Herrljunga
Tisdag 20 augusti kl. 19.00

Teatern, Ale Kulturrum
Fredag 23 augusti kl. 19.00

Folkets Park (utomhus), Trollhättan
Lördag 24 augusti kl. 16.00

Folkets hus, Ulricehamn
Tisdag 3 september kl 19.00

Källa: GöteborgsOperan

Foto: GöteborgsOperan