Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stockholm Pride: Schlagerkväll med opera

På torsdagskvällen var det enligt traditionen schlagerkväll på Stockholm Pride med tidigare stora stjärnor som det är kul att återse.

Men schlagerkvällen inleds alltid med det unika konceptet Opera-sing-along som är precis vad det låter som, man har chansen att sjunga med i opera och operetter. I år var det tionde gången det gick av stapeln och som alltid leddes det av operasångaren Rickard Söderberg. Och som alltid hade han lyckats locka dit storstjärnor som Loa Falkman, Ann-Sofie von Otter och Susanne Resmark. Loa Falkman är en av få levande personer som är både hovsångare och före detta mello-deltagare. Han framförde sin berömda Toreador. De inledde det hela med Edelweiss och Rickard Söderberg avslutade med ”Fritiof och Carmencita” som han hade som allsångslåt när han var med i Allsång på Skansen. Det gjorde tydligen Pernilla Wahlgren rätt irriterad för att den var så lång med så många verser. Hela Opera-sing-along avslutades med att Loa Falkman sjöng sin ”Symfoni” som han kom sist med i Melodifestivalen 1990, men den kom ändå upp på 17:e plats på singellistan. Men han hade inga problem att skämta om sin usla placering.

Efter tre kvarts paus så var det dags för den stora schlagerkvällen. Den leddes av Petter Snive, som gjorde en parodi på Lill-Babs som var lite halvrolig. Först ut var Julia Alfrida och efter henne fick vi Ida Redig som var med i Melodifestivalen 2018 med ”Allting som vi sa”. Hon försökte skämta och sa ”Vad vore en schlagerkväll utan gomorron?”, och sedan sjöng hon den låten, ”Gomorron”. Efter henne kom kvällens första riktigt kända artist, Anna Book. Hon var med i Melodifestivalen 1986 med ”ABC” som hon naturligtvis framförde, till publikens förtjusning. Vi fick även höra ”Samba Sambero” . På Pride har hon tidigare uppträtt 2018 och 2019. Hon sa sanningsenligt: ”Jag gör inte så många framträdanden just nu.”

En annan nästan-vinnare i Melodifestivalen är The Moniker. Han kom trea 2011, det året Eric Saade vann med ”Popular” och Danny kom tvåa med ”In the club”. Minns ni låten ”Oh my god”? Sista artisterna innan en lång paus var Lili & Susie. De som slog igenom stort 1987 med ”Oh, mama”. Vi fick höra den och ”Show me heaven” som de deltog i Melodifestivalen med 2009. De var även med i mellot 1989, exakt 20 år tidigare, med ”Okey, okey”. Den fick vi inte höra och vi slapp även höra ”Enkel resa”. De avslutade sitt nummer med ”What´s the colour of love?”

Bild: Lili & Susie. Foto: Olav Holten/QX